Bayanlara Özel Son Dakika 

Kabızlığa İyi Gelen Yiyecekler

Diyet yaparken sık sık kabızlık şikayeti çekiyorsanız diyetinize eklemeniz gereken çok özel, kabızlık ilacı yiyecekler var. Kabızlığa iyi gelen yiyecekler sayesinde peklik ve şişkinlik çekmeden çok daha rahat diyet yapabileceksiniz. Kabızlık şikayetiniz sürekli devam ediyorsa, kendinizi şişkin ve kilo almış hissediyorsanız yemeklerinizi biraz renklendirin. Menülerinize bu mucize yiyecekleri de ekleyerek kabızlık şikwyetinden kısa sürede kurtulun

Kabızlık için bilinen en faydalı sebze pırasa sevgili hanımlar. Özellikle sonbaharın da gelmesiyle birlikte pırasa pazar ve manav tezgahlarında yerini aldı. Siz de sık sık kabızlık çekenlerdenseniz eğer, pırasanın mucizevi gücünden yararlanın. Pırasa en etkili kabızlık ilacıdır. Kabızlık için hem doğal hem de lezzetli bir çözüm olan pırasayı istediğiniz şekilde tüketebilirsiniz.

Bir diğer en etkili kabızlık savar, sudur. Ne kadar su içiyorsunuz? Gün içinde çay-kahve ve diğer sıvı içecekler hariç kaç litre su içiyorsunuz? En az 2 litre su için ve kabızlık derdinden kurtulun. Su bağırsakları rahatlatır ve daha rahat bir boşaltım sağlar.Az ya da yetersiz su içiyorsanız kabızlık çekmeniz normal karşılanabilir. Bu durumda tükettiğiniz su miktarını artırın.

Erik, elma, ıspanak, lahana, incir, pırasa, kayısı, üzüm, zeytinyağı ve bir de sinameki kabızlığa iyi gelen başlıca yiyeceklerdir. Örneğin kayısı ile kabızlığa elveda diyebilirsiniz. Nasıl mı?

Güneşte kurutulmuş aşı kayısıyı sütle kaynattıktan sonra içerseniz, kabızlığa karşı iyi bir sonuç elde edebilirsiniz. Ayrıca beş adet kuru kayısıyı sıcak suyun içinde bir-iki saat beklettikten sonra özellikle akşam yatmadan önce yerseniz ve bu kürü üç hafta uygularsanız bağırsaklarınızı düzene sokabilirsiniz.

Sinameki bitkisi de kabızlık geçirir. Kabızlık sorunu çekenler için sinameki dikkatli kullanılması gereken, çok içildiğinde ishale yok alan bir içeriğe sahiptir. Sinemakinin müshil etkisi, içeriğindeki antrachinon türevleri ve bazı glikozitlerden kaynaklanıyor. Sinamekinin yaprağını kabızlık sorununda kısa süreli olarak kullanabilirsiniz. Ancak kullanma süreniz 10 günü geçmemeli. Aksi takdirde bağırsaklarınız tahriş olabilir. Bu tahrişi en aza indirmek için sinamekiyi tek başına değil, rezeneyle karıştırıp içmek daha uygun olur. Hem tek başına içeceğiniz sinameki, karın ağrısı ve gaz da yapabilir.

http://www.kadinca.org

En son Haberler